Zima a svařené víno

Nabídka odrůdových bílých a červených vín

Pálavská vína - prodej lahvového a sudového vína rodinných vinařství, dárková balení a přímé ceny v Praze. Vína z vlastních rodinných vinic na našem eshopu. Víno z pálavských svahů je pro svojí kvalitu a mimořádné charakteristické chuťě velmi vyhledávané u znalců a milovníků vína z jižních svahů. 

Ještě nemáte vlastní recept na domácí svařené víno? Máme pro vás dobrý TIP!

Co vše budete potřebovat na kvalitní horký nápoj?

Na přípravu zhruba 4 porcí - sklenic nebo šálků budete potřebovat:

1l červeného vína odrůdového moravské vína, nejlépe Modrý Portugal

1-4 kousky skořice (dle chuti)

5-15 kusů hřebíčku (opět dle chuti)

cca 6 polévkových lžic cukru

kůru z citrónu nebo pomeranče (je možné použít i kůru z jiných citrusů)

další koření dle chuti: muškátový květ, badyán či rozinky

Doporučujeme také další skvělé nápoje, které v zimě zahřejí: svařené víno, punč, horký mošt, horké pečené čaje!

Máme dobré zprávy, máme dobré víno, máme také červené svařené víno pro maminky s dětmi, víno kojící, svařené víno pro dámy v jiném stavu, horké víno pro řidiče v dopravní zácpě, vína také pro policisty, samozřejmě pro novináře a naše skvělé politiky, víno rudé pro požárníky a hasiše, pro vrcholné sportovce a vrcholné řečníky o víně, zkrátka pro všechny, kteří mají chuť ma víno a nechtějí, nebo nemohou pít alkohol. Víno bez alkoholu je svařené opravdu báječné, náš servis a rozvoz vína o tom může vyprávět celé hodiny. Naše vždy připravená termoska je vždy plná horkého nápoje, který krásně voní, zahřeje na těle i duši a přitom nic neovlivňuje. Po nealko vínu nebudete pod vlivem alkoholu a přitom si vychutnáte víno. A mimochodem, kdo nemá na letošní vánoce připravený dárek, tak tato malá přenosná termoska je také skvělý tip, který v našich vinařských potřebách také naleznete. A je universální, můžete použít na domácí čaj, horký pečený čaj, kávu, punč a jiné alkoholické i nealkoholické nápoje na zahřátí.

Červená i bílá vína za skvělé ceny ihned skladem Praha! Hledáte u nás víno na zimu nebo zimní víno. Je jasné, že se dá nakoupit online a víno přes e-shop. Je ti zima? JETY, pičo. Pro vaše rychlé zahřátí a nákup vína však rozhoduje vaše rychlé rozhodování. 
 
K zimě patří něco pro zahřátí. Jaké variace klasických modelů typu svařené víno nebo grog nabízejí špičkoví vinaři z Moravy? Víno na zimu? Nebo zimní víno. Červené víno v zimě i svařené. Když zima zaleze pod kůži, je třeba se zahřát. Svařené víno. Horké víno, svařené víno, Glühwein, glögg, forralt bor či mulled wine - svařák je populární všude tam, kde se pije víno a zároveň občas udělá pořádně chladno a je krutý mráz. 
 
Luxusní a exotické dovolené na horách, všude samé slevy a akce, pobyty a welness, jenže vinaři musí myslet na zadní kolečka a nakupovat nové vinařské potřeby a další nezbytnosti pro výrobu vína. Zkrátka, vinaři na jižní Moravě mají v zimě, na jaře, v létě, na podzim, po celý rok myšlenky pouze na své víno, na zpěv a při dlouhých zimních večerech na sex. Mají maximálně čas si při práci zpívat a pít horké víno na zahřátí. 
 
Zima a víno k sobě odmyslitelně patří! Náš sklep je plný mladých vín a kartony vín z loňské a předloňské úrody jsou připraveny na předvánoční, vánoční a silvestrovský prodej. Ve sklepě se nám uvolní trochu místa. Pokud bude letos pořádná zima, i tak je náš sklep řádně připraven a víno v sudu má svojí stálou, konzistentní teplotu. Ve sklepě topit nemusíme, takže účet za topení u nás ve vinařství není až tak strašný. Jak zpívají Chinaski, máme rádi víno, ženy a zpěv. 
 
O ledovém a slámovém víně je na našich stránkách samostatné povídání a článek, jak se hrozny sbírají, jak se hrozny mačkají a jak se tyto sladké speciality a vína vyrábějí. Vinařova zima, jak si tady můžete přečíst, není vůbec jednoduchá. Malé vinařství, drobní vinaři, to není žádná velko-výroba vína, proto vinař musí na vše myslet sám a nesmí na nic zapomenout.
Nyní tedy ještě krátce o radostech s vínem a povídání spojené s historií. Historie svařeného vína se táhne až do antického Říma. Jak známo, Římané víno milovali a pili ho na mnoho způsobů. Nezřídka kdy do něj přidávali i různé koření, což víme z historie vína. Dali tak vlastně vzniknout i dnešnímu svařáku. Vždyť usuďte sami, jak málo se od dnešních receptů na svařené víno liší, ten z jedné z prvních kuchařek na světě, z kuchařky Marca Gavia Apicia, který do vína přidával skořici, hřebíček, bobkový list, tymián a koriandr. O rozšíření svařeného vína po Praze a okolí se vlastně postarala římská válečná tažení. Že svařené víno pěkně zahřeje není žádná novinka. Že ale má skutečně zdravotní účinky, to už zase tak známé není. A jak se vůbec správný zimní nápoj zvaný lidově svařák připravuje? Nejdříve se podívejme, jak kvalitní víno prospívá zdraví. A potom si můžeme říci, jak postupovat, aby ten náš "moravský svařáček" byl, jak má být. Pro nápoj zvaný "svařené víno" používáme nejčastěji víno červené, na klasifikaci v tomto případě moc nezáleží. Červené víno ‒ ať svařené, má mnoho prospěšných účinků, které jsou obecně známé: čistí cévy, je prevencí chudokrevnosti, zlepšuje trávení, pomáhá při hubnutí. Méně známé už ale je, že červené víno je velice prospěšné také v chřipkovém období. Má totiž takzvané antivirální a antibakteriální účinky, to znamená, že ničí bakterie (a tedy i streptokoky, původce angíny) a viry-původce chřipek, rým a jiný. Že alkohol v těle oslabuje imunitní systém? Některý možná, ale u vína se žádné podobné účinky neprokázaly. Naopak, díky obsahu tříslovin je funkce imunitního systému přímo podporována. 
 
 

 

Potřebujete víno na zimu nebo na svařák? Objednejte u nás!

Prosíme vyplnit a odeslat, budeme vás kontaktovat na Váš telefon!