Pečené ryby a víno

Nabídka odrůdových bílých a červených vín k vařené rybě, ke všem úpravám ryb a jídlům z ryb!

Prodej vín Praha, vyberte si u nás víno podle vaší oblíbené ryby, sladkovodní i mořské. Připravte si doma své oblíbená velká i malá jídla s pečenou rybou . Ideální je k obědu, jako malá svačinka i k večeři. My k pečené rybě připravíme dobré víno. Prodej a rozvoz vína po Praze. Víno do domu i do firmy, víno servis a dáme jídlo k rybám. Prodej vína na prodejně v centru Praha 1, jsme v domě U Topičů, Národní č 9, dobrá cena a skvělá kvalita čeká i na vás. Víno pošleme celá ČR i k vašim skvělým jídlům a úpravám z pečených ryb. A jaká máme vína? Na všechny oslavy, víno k svátku, k narozeninám, k dobrému jídlu, v akci a slevě i na tento víkend je připravené také skvělé nealkoholické. Ano, víno bez alkoholu, dealko se také skvěle hodí ke všem pečeným rybám a k jejich úpravám.

 
Taková pečená ryba na víně je dobrá, zdravá a dietní, ryba by neměla v jídelníčku chybět. Zkuste připravit pečenou rybu na víně, experimentujte a použijte vína červené víno na pečenou rybu, bílá vína k pečeným rybám. My doma ryby pečeme celé nebo porcované. Pečeme venku na grilu, doma na pánvi, v troubě, na roštu, na rožni nebo u souseda na profesionální grilu v jeho restauraci. Nejčastěji kupujeme domácí ryby a jenom chlazené, pstruh, makrela, kapr, prostě co řeka a rybník dá. Rybu zpočátku opečeme prudce, dopékáme pozvolna za stálého podlévání, aby maso zůstalo šťavnaté. Doba pečení se řídí velikostí ryby. Při pečení používáme hlavně mozek, protože kdo nemyslí, předem, pak je těžší vybírat k rybě víno. Už při samotném pečení pijeme víno, v kuchyni je horko, začínáme lehkých bílým suchým veltlínkem. Pozor se musíme dát na výběr nejrůznějších přísad, užíváme jich v různém množství podle toho, mají-li chuť ryby pouze zvýraznit a jak vlastně vybereme ty vína k hotové rybě. Při pečení si také pomůžeme přidáním různých nádivek a omáček, které ale nesmí vůně a chutě masa ryby přebít a pak také, aby se námi svolené víno k rybě hodilo. K pečení se hodí ryby sladkovodní i mořské, ty jsou ale pro nás méně dostupné, moře je daleko, v Mikulově je marketů hodně, ale kdo by tam pořád jezdil, takže dáváme přednost domácím rybám, tak jako jsme věrni svému vínu. Pečení zachovává rybě její šťavnatost i specifičnost. Kromě toho nám dávají odrůdová vína možnost tuto základní chuť co nejrozmanitěji ovlivňovat a dolaďovat. U vín k rybám se celý rok setkáváme s celou stupnicí nejrůznějších chutí, která nám pomůžou doplnit vlastní chutě upečených ryb až k téměř rafinovaným fíglům mistra vinaře a mistra kuchaře, v nichž je jen pečená ryba už vlastně jenom doplňkem nejrůznějších chutí. Zapojte také s námi svojí fantazii v kuchyni. Pečení ryb a podávání vína je způsob, který umožňuje její rozvinutí, aniž by bylo nutno vymýšlet příliš složité postupy a hrát si na vysokou gastronomii. Odrůd vín a naše nabídka je pestrá tak jako je mnoho druhů ryb v nabídce po celý rok. naše vína jsou stejně tak dobře dostupná jako ryby po celé ČR, takže kdo rád ryby, víno si z webu může objednat k rybě i do svého města. Při pečení dodržujeme vždy zásady mírného pití vína a žádné prudké počáteční opečení ryby. Víno Vám při pečení uvolní mysl a vaše fantazie se pak úplně uvolní, malé rybí předkrmy před hlavním jídlem Vás nesmí moc nasytit a hodně vína před jídlem by také nebylo dobře. My tak jako pozvolna pečeme, pozvolna upíjíme ze sklenice dobře vychlazené vínko, pozvolna klábosíme o víně a letošní sklizni, a naše ryby dopékáme vždy za stálého podlévání vínem. Jen tak bude vaše ryba a Váš celý hotový pokrm opravdu chutný a šťavnatý. Ryba musí plavat ale přílišné vysušení hlavně v troubě rozhodně pečené rybě nesvědčí. Nesušte doma peníze, objednejte u nás víno k pečení, chutnejte k nim naše bílá vína k rybám, na trhu je i dobré rybí filé. Nabídneme vám víno k filé z candáta, dejte na rady zkušených a při výběru vína se neztrapněte. A protože my jsme ryzlinkové vinařství, doporučujeme ponejvíce kombinovat vína odrůd vlašský i rýnský. Pečená štika, kapr, nebo jiná pečená ryba k sobě potřebuje vína, která ji nepřebije, proto by neměla být výrazná a kořenitá. My jako přílohu podáváme domácí brambor na másle, lehce osolení a mírně okmínované ve vodě při vaření brambor. Máslo si dáme až na horký brambor, šťávičku z pečených ryb si dáme do misky a namáčíme si v ní na tenoučko nakrájený chléb. K pečeným rybám žádné těžké přílohy ani omáčky moc nepoužíváme, rybí maso máme rádi samotné, zeleninu si přidáváme teplou nebo si dáme lehký zeleninový salát. Skvělá je také pečená ryba s kmínem, můžeme to být tradiční kapr, štika, candát, k nim si dáváme Sylvánské zelené, je to naše tradiční a oblíbená kombinace. Pečené řízky ze štiky jsou někdy dost mastné, hodí se k nim Tramín červený. Pečený Kapr v županu, Pečená ryba se sýrem, pečený kapr nadívaný telecím a vepřovým búčkem a další specilaity.
Dbejte rady při nákupu vína, pokud potřebujete poradit, zavolejte nám. Při nákupu vína k pečeným rybám záleží na tom, zda preferujete  suché, polosuché, sladké víno červené, růžové, bílé nebo šumivé. Pokud si nejsme jisti, jaké vybrat, na naší zadní etiketě se dočteme, jaké má víno chuť, ke kterým pokrmům se hodí a z jakých hroznů je lisované, z jaké pochází vinice a kolik má alkoholu. K rybě se moc nehodí vína sladká, dávat zejména pozor na kombinace ryb s víny slámovými, ledovými, jakostními, archivními, portskými, likérovými, ušlechtilými sladkými, pozdními sběry, výběry z hroznů. Prostě vybrat víno k pečené rybě není jen tak, chcete to, jak zde bylo již napsáno nepodlízat ale podlévat a u vín k rybám přemýšlet. Popřemýšlejte také, zda si u nás nechcete na tento víkend zajistit víno. Pokud uvažujete o nákupy ryb a bude doma smažit, víno přivezeme až k vám domů, náš ochotný asistent Vám složí kartony vína k vašemu grilu, do kuchyně, dámám a slečnám pomůže připravit víno až k její roztoušené pánvi, pomůže Vám zatopit v troubě, připraví dřevěné uhlí na rošt, přidá alobal a doplní vína do stojanů na víno, nic nerozbije a víno odnese až do posledního patra. Všechna naše vína  z letošní nabídk y se hodí i k vaší rybě. Nezapomínejte, že je ještě hodně způsobů přípravy, že existují oblíbené studené i teplé předkrmy z ryb, rybí škvarky, rybí polévky, Kapr a víno na Vánoce, vařené a dušené ryby, marinované, rybí saláty a rybí pomazánky, na Moravě hodně oblíbené domácí uzené ryby a vína z Moravy k rybám ve všech známých a neznámých úpravách.  Pro ryby do marketu, pro chlazené do speciálky a na rybí trh, k nim si ale dejte víno, které lze koupit k rybě na webu přímo u vinaře. Dejte pečené jídlo nebo ryby, my vozíme vína z Mikulova. Pivaři pozor, život vám zhořkne při pití piva k rybě. Vinaři vám radí dobře! Ostrá chuť piva a jeho nahořklá chuť totiž nedovolí v klidu vychutnat si vlastní chuť ryb a je vlastně během jídla rušivým činitelem. Nerušte se tedy a při výběru vín také sledujte teploty podávaného vína. Sortiment dobrých druhů našich vín je snad dostatečně široký. Není však snadné si vybrat některý z běžných druhů, který bude naši chuti vyhovovat, případně některý z ryzlinků, který se k rybě hodí nejvíce. Pokud si vybíráte k rybímu jídlu víno, pak vždy některý bílý druh. Není naprosto nutné vybírat některý z drahých. Mnozí naši zákazníci jsou vyslovení labužníci, kteří k rybě pijí pouze lehké, levnější druhy, jako je třeba naše Milerka a zásadně jim dávají přednost před zahraničními vína. U ryby se vína dost vypije a cena ryb není zrovna nízká, takže proč zrovna utrácet hodně peněz, když naše vína jsou pro všechny za nízké cena. Však to často píšeme, jsme přeborníci na ryby, na posílání vína domů, u nás ušetříte čas a při pečení peníze za za nákup. Velmi důležitá je teplota vín, na kterou je víno k rybě vychlazené. Bílé víno totiž na rozdíl od červeného podáváme zásadně chlazené, a to na 10°C. Znalec vín i zkušený sommelier v drahé restauraci Vám potvrdí, že se vyplatí změřit teplotu přesně, chceme-li, aby víno k pečené rybě mělo opravdu dokonalou chuť. Toto poměrně často někteří naši odběratelé zanedbávají, proto doporučujeme specializované mít doma při pečené vlastní oddělené vinotéky na víno. Nejhorší jsou stojany na víno přímo v kuchyni a co je úplně snad nejhorší, je skladování vína přímo pod sporákem nebo vedle trouby. Snad náš čtenář také není taky takový trouba, bude mít víno teplé a moc si nepochutná. Bílá vína se mají chladit, ale hodně lidí neví jak!  Tak je raději vychladí jak nejvíce mohou. A zase špatně. Je to chyba.Tak jako s výběrem odrůd, pomožeme nastavit správné teploty na chlazení. Rozmezí je poměrně přesné. Jestliže teplota bílého vína k rybím jídlům vystoupí nad 12°C, chuť se znehodnocuje. Naopak bílé víno chlazené pod 8°C ztrácí jak chuť tak i vůni. A jinak dobré chutnání a napište nám své hodnocení a zajímavý recept na rybu, která plavala na našem víně, díky

 

Kontaktujte nás