Sýry a vína 

Nabídka odrůdových bílých a červených vín k sýrům, ke všem sýrovým jídlům a výběru dobrých sýrů!

Prodej vín Praha, vyberte si u nás víno k vašim oblíbeným sýrům. Připravte si doma své oblíbená velká i malá jídla s dobrým a kvalitním sýrem. Ideální je jako svačinka, po obědě i po večeři. My ke všem sýrům připravíme dobré víno. Prodej a rozvoz vína po Praze. Víno do domu i do firmy, víno servis a dáme jídlo k sýru. Prodej vína na prodejně v centru Praha 1, jsme v domě U Topičů, Národní č 9, dobrá cena a skvělá kvalita čeká i na vás. Víno pošleme celá ČR i k vašim sýrovým talířům i mísám. A jaká máme vína? Na všechny oslavy, víno k svátku, k narozeninám, k dobrému jídlu, v akci a slevě i na tento víkend je připravené také skvělé nealkoholické. Ano, víno bez alkoholu, dealko se také skvěle hodí ke všem typům a druhům sýra a k jejich úpravám.

Formulář na vyplnění je zde! Budeme se vám ihned věnovat.  

Sýry a víno, jak vybrat to pravé? Máme pro Vás několik rad, tipů, doporučení jaké víno zvolit k určitému typu sýra. Moravská vína a České sýry, regionální Pálava víno a regionální sýry, ochutnejte skvělé kombinace. Tvrdé sýry jako jsou například Parmazán, Primátor, Moravský bochník, Čedar, k těm Vám doporučíme mladá červená moravská vína jako Frankovka, Modrý Portugal nebo se svěžími bílými víny, kdo raději bílé, zvolte kabinetní nebo jakostní suché Veltlínské zelené. Plísňové sýry jako Hermelín si vychutnáme s jemně kořenitými mladými červenými víny Cabernet Sauvignon, Frankovka, Niva skvěle doplňuje bílé sladké víno nebo hodně extraktivní, např. slámové, ledové víno, z našich vín se k ní hodí nejvíce Rulandské modré z obce Mikulov, loňský pozdní sběr. Měkké sýry, všechny druhy které se prodávají v prodejnách Farmářů, například krémové, máslové nebo smetanové kombinujeme s bílými, jemnými víny, z naší nabídky by mohl být výborný Tip na Sylvánské zelené. Kdo má rád tavené sýry, třeba namazané na chléb, a lehkou odpolední svačinku, vyberte u nás lehký suchý odrůdový Ryzlink vlašský z Purmice a z vinice Železná. Kozí sýr si nejlépe vychutnáme s výrazným bílým Sauvignonem ovocného charakteru. Pařené sýry mají jemnou chuť, jsou přechodem mezi měkkými a tvrdými sýry, proto k nim vybíráme výraznější bílé víno Chardonnay, ale víno by nemělo být moc sladké, výběr z hroznů už vám může přebít chuť sýra, proto se nebojte experimentovat a kombinovat, ochutnejte také naše čerstvé svěží bílá vína Müller-Thurgau, Sylvánské, Veltlínské zelené. Na jaře, v létě, na svačinu i po večeři, víno k sýru a sýry k vínu, růžová vína a sýry to je kategorie vín sama o sobě. Milujeme kabinetní růžové víno Frankovka a každý den máme na stole ve sklepě nakrájené sýry a chléb na neutralizaci chuťí. Občas rádi ochutnáme zahraniční sýry, hlavně milujeme Holandské a Francouzské, prakticky máme rádi všechny druhy, rádi porovnáváme a ochutnáme všechny sýry z Itálie, hodně sýrů kombinujeme s jídly, milujeme špagety a strouhaný sýr a jemné červené víno Zweigeltrebe z Pálavy. Každý výběr je ale také důležitý podle příležitosti, podle doby, podle návštěvy či oslavy a nálady. Nejvíce si užíváme sýry v neděli odpoledne a večer, kdy máme nejvíce druhů v lednici. Není to vždy taková harmonie, jak byste si mohli představovat, zejména v případě velmi zralých sýrů. K měkkým sýrům bez kůrky a sýrům s kůrkou uloženým v tekutině je bílé víno často lepší než červené. Podáváte-li sýr jako zákusek k červenému, které jste pili během hlavního chodu, vyberte si tvrdý sýr, například čedar, goudu, nebo k lepšímu vínu se více hodí parmezán. K sladkým vínům se překvapivě hodí sýry s modrou plísní, přestože nechutnají všem. Pokud od nás přijmete tuto radu, je nejlepší, abyste nepřetěžovali své prkénko vybraných sýrů přílišným počtem druhů sýra k mnoha vínům najednou.

 

Kontaktujte nás