Chilské víno - Cabernet Sauvignon Gran Reserva
Červené víno, suché, objem alkoholu 13 %, vinařství Viu Manent. Země původu: Chile. Vinařská oblast: Colchaqua Valley. Vinice: San Carlos. Vinice se nachází v blízkosti města Cunaco. Odrůda Cabernet Sauvignon zde byla vysázená téměř před 100 lety. Půda je naplaveninová s jílovito-písečnou strukturou. Hluboká a extrémně propustná půda má schopnost perfektně spravovat v průběhu roku dodávku vody k rostlině, což je pro pěstování odrůdy Cabernet Sauvignon velmi důležité. Vinná réva je vysazována v hustotě 4 800 hlav / ha. Listy jsou manuálně prostříhávány začátkem března, aby hrozny měly dobrou ventilaci a aby se sluneční paprsky v ranních hodinách dostaly lépe k hroznům.
Zrání: 75% vína zraje 11 měsíců ve francouzských barikových sudech.
Zbylých 25% vína zraje v oceli, aby se ve výsledném víně projevila ovocnost a svěžest.
Archivace: Pokud je víno skladováno v optimálních podmínkách, vydrží ve skvělé kondici 8 let.
Vinifikace: Hrozny jsou sebrány, odstopkovány a přesypány do ocelových tanků, kde podstupují 3denní fermentaci s macerací
při teplotě 10° C, aby došlo k co největší extrakci barviva a aromat. Alkoholová fermentace probíhá při kontrolované teplotě 25-27° C.
Snahou je získat elegantní, přátelské, příjemné a dobře vyvážené víno. Nové víno je ponecháno při nakvašování na slupkách po dobu
10 dní. Malolaktická fermentace probíhá přirozeně a je dokončena v sudech. Většina vína zraje v dubových sudech. Víno je před nalahvováním jemně filtrováno.
Rubínová barva s fialovými odlesky. Vůně je krásně svěží s tóny červeného ovoce, višně, koření a jemné
kůže. Chuť je středně plná, osvěžující a doslova pulzující životem. Víno má dobrou stabilitu, která přechází do perzistentního, hlubokého
a příjemného závěru. Zbytkový cukr: 2,5 g/l.
GaDobrý společník ke grilovanému a pečenému masu.
Ideální teplota k podávání: 16 - 18° C