Armagnac - Abeceda vín

Víno od A-Z podle abecedy- víno kupte přímo od vinaře, obchod vínemSKLAD PRAHA

Vína si můžete v Praze přímo zakoupit po lahvích nebo kartonech. Prodáváme odrůdy, kterým nejvíce vyhovují podmínky v okolí pálavských vrchů. Vína zde dosahují vysokých hodnot přírodní cukernatosti a tento faktor jim dodává optimální základ pro jejich další vývoj. Dnes opět pro vás aktuálně nejnovější seznam vín v Praze. Víno ihned za sklepní ceny. Výběrové odrůdové Víno Popela z Pálavy. Objednejte u nás moravské víno Popela. Formulář na vyplnění je zde! Budeme se vám ihned věnovat. Víno z Pálavy 
Vyberte si u nás ten správný ročník! Velký výběr skladem v Praze, skvělé ceny na výdejním místě v centru Prahy, doprava a servis do domu, prodej a distribuce tradičního francouzského vinného destilátu Armagnac. Francouzský symbol Gaskoňska a d´Artagnana. Toto velmi kvalitní a prestižní brandy je dědictvím staré tradice, charakterizuje bohatost zdejší půdy a života  oblasti v jihozápadní Francii na úpatí Pyrenejí ve které se vyrábí nejstarší vinný destilát ve Francii, údajně od 15. století. Současná produkce je cca. 6 mil. lahví ročně. Luxusní destiláty v Praze - výběr podle kategorie. Ta je je určována podle stáří nejmladší použité přísady (eau-de-vie) :
Three Star (Tři hvězdy) – minimální stáří armagnacu zrajícího v sudu 1 rok
V.O., V.S.O.P., Réserve - minimální stáří armagnacu zrajícího v sudu 4 roky
Extra, Napoleón, X.O., Vielle Réserve - minimální stáří armagnacu zrajícího v sudu 5 let. je určována podle stáří nejmladší použité přísady (eau-de-vie) :
Three Star (Tři hvězdy) – minimální stáří armagnacu zrajícího v sudu 1 rok
V.O., V.S.O.P., Réserve - minimální stáří armagnacu zrajícího v sudu 4 roky
Extra, Napoleón, X.O., Vielle Réserve - minimální stáří armagnacu zrajícího v sudu 5 let. Výroba armagnacu Sempé 
Firma Sempé používá k výrobě armagnacu převážně víno Saint Emilion, které je vybíráno z nejlepších vinic oblasti Armagnac.
Tradičně je Sempé armagnac destilován pouze jednou v nepřetržitém procesu za použití měděných destilátorů dosud nazývaných „alambics“ a za nižší teploty než koňak 50-70 st.). Destilace probíhá vždy do 31. března daného roku. Oba tyto faktory, jednostupňový destilační proces a nižší stupeň teploty, dovolují armagnacu uchovat více z jeho přírodní chuti a aroma, což ho dělá jedinečným. Pro zrání zde používají pouze ručně vyráběné dubové sudy o obsahu 400 až 420 l. Většina dubového dřeva pochází z lesů Armagnacu. Ve sklepích společnosti probíhá proces zrání pod bedlivým dohledem sklepmistrů. Mladý armagnac nejprve zraje v nových sudech, z kterých získává třísloviny a aromatické substance a pro další dozrávání je přemisťován do sudů starších, ve kterých pomalu vyvíjí svou konečnou podobu tělo, vůni a finesé. Teprve sklepmistr určí, kdy je vyzrálý armagnac připraven pro míchání. Jakmile je armagnac naplněn do lahví, proces zrání je u konce. Optimální způsob skladování lahví je ve tmě při teplotě 12 st. C v kolmé poloze
Výroba armagnacu Chabot
Chabot používá k výrobě armagnacu převážně bílá vína odrůd Ugni Blanc, Colombard, Folle Blanch a Baco Blanc.
Tradičně je armagnac destilován pouze jednou v nepřetržitém procesu (během zimy po ukončení kvašení) za použití měděných destilátorů, nazývaných alambics a za nižší teploty než cognac. Pro zrání se používají ručně vyráběné sudy z černého dubu. Ve sklepích společnosti probíhá proces zrání pod bedlivým dohledem sklepmistrů. Armagnac zde pomalu získává barvu a třísloviny z dubových sudů, síla alkoholu se snižuje a postupně roste síla aroma, barvy a chuti. Sklepmistři na základě svých dlouholetých zkušeností určují, kdy je vyzrálý armagnac připraven pro míchání.